Kategorier

Mest solgte

Information

Brands

Det du ikke dør af, gør dig... smuk og smadret?

Det du ikke dør af, gør dig... smuk og smadret?

I sidste uge holde vi huskoncert hjemme hos os. Vi havde besøg af orkestret GraaBlaa, der med egne ord er:

 

”Et band, som ønsker at få mennesker til at føle sig anerkendt i at være smukke og smadrede. Det betyder at bandet tror at vi alle er skabt smukke og unikke, men også oplever at blive udfordret i vores liv - nogle gang af noget storslået, noget skamfuldt eller noget, der næsten ikke er til at bære.
Træk vejret, hold det, pust ud igen.
GraaBlaa fortæller historien om dybden, stilheden, storheden det tabte, larmen og skønheden. - Det er der håb og lys i!”

 

Jeg blev som vært bedt om at beskrive, hvordan jeg selv var et smukt og smadret menneske. Det sagde jeg ja til uden betænkning. Men det skulle vise sig at være langt mere svært, end jeg lige havde troet. Jeg tænkte efterfølgende, at mine refleksioner måske var værd at dele her. Derfor har jeg forsøgt at rekonstruere det, jeg sagde. Jeg tænkte også, der måske var nogle af jer læsere, der kunne være interesseret i at holde et lignende arrangement. Kontaktinfo til GraaBlaa findes sidst i indlægget. 

Velkommen her i vores hjem både til GraaBlaa og til jer, vores smukke og smadrede venner.

Jakob og jeg har glædet os rigtig meget til i aften – vi skal nemlig slå rigtig mange fluer med et smæk.

1)      Vi skal have en god aften med dejlige mennesker

2)      Vi skal have en unik musikoplevelse her i vores stue

3)      Vi støtter et godt formål (hatten går rundt efter koncerten, og pengene, der bliver samlet ind, går til at GraaBlaa           kan spille koncerter i fængsler, væresteder, hospice mv.)

4)      Vi skal være smukke og smadrede sammen

Når jeg ser rundt på jer mine dejlige venner, så ser jeg en masse smukke mennesker. For I er virkelig smukke! Men jeg ved også, at vi alle, hver især, har vores historie. At vi alle er smadrede. Udadtil ser alt så smukt ud, og ofte har folk ingen anelse om, hvor smadrede vi egentlig er indeni. 

Jeg kan meget præcist sætte en dato og klokkeslæt på, da jeg gik fra at være smuk til at være smadret. D. 2. feb. 2007 kl. 09.18 blev vores smukke, smukke søn født. Han døde få minutter efter. D. 2. feb. 2007 er skæringsdatoen, hvor jeg blev totaltsmadret.
Her i dec. blev jeg igen smadret, da vi måtte begrave to smukke kvinder. Unge mødre. Mine veninder.

 

Et meget berømt ordsprog siger: ”Det, du ikke dør af, gør dig stærkere.” Det er efter min bedste overbevisning noget bullshit. Hvis du smadrer et glas, eller et bord, eller hvad som helst, og du så får samlet skårene, så bliver glasset ikke stærkere. Bordet bliver heller ikke stærkere. Det kommer måske til at fungere igen, men det vil have fået et særligt sårbart sted. Bordet vil måske vippe. Glasset er måske lidt utæt. Men ingen af delene bliver stærkere.

 

En klog kvinde jeg kender, kommenterede på ovenstående udsagt om. Hun sagde, måske gør det, du ikke dør af, dig anderledes. Det tror jeg helt sikkert. Jeg har selv gået og filosoferet over, nu hvor overskriften for koncerten er ”Smuk og smadret”, om man kunne sige, at det du ikke dør af, gør dig smukkere? Jeg ved stadig ikke, om jeg er helt enig med mig selv. For der er en kvalmende tendens i tiden til, at der altid skal komme noget godt ud af smerten. At der altid skal komme noget godt ud af at blive smadret. Og det gør der ikke. Nogle gange er man bare smadret. Helt til plukfisk. Nogle gange får man overskuddet til at lære noget af det, livet gør ved en. Så måske jeg tør driste mig til at sige: ”Det du ikke dør af, gør dig smuk – og smadret.”

 

Når jeg har været mest smadret, så har jeg ikke kunnet small talke. Jeg har ikke kunnet gøre ”som om”. Jeg har ikke kunnet tale om dagligdagsting, så længe vi ikke havde sat ord på det, der smertede. Jeg havde det sådan, da Kaspian døde. Jeg har haft det sådan efter mine veninder døde. Jeg håber, koncerten kan være det element, der gør, at uanset hvad vi går rundt med, så føler vi, vi kan være her. Så kan vi grine sammen bagefter med en fælles bevidsthed om, at vi stadige er smadrede, men at vi samtidig kan være smukke sammen.

Jeg håber, vi i aften kan kombinere det hele. Vores erfaringer af livet. Vores erfaringer med døden. At vi sammen kan være smukke og smadrede.


Her kan I få en lille musikalsk smagsprøve på GraaBlaa:

 

Jeg kan her efterfølgende sige, at det var en virkelig god oplevelse at have besøg af GraaBlaa. Det var så fin en koncert. En koncert med glimt i øjet, med plads til det hele menneske, med en virkelig god balance mellem det smukke og det smadrede. De har min varmeste anbefaling. Det var på ingen måde en tung aften. Det var en festlig aften, hvor der var plads, både til champagne og til tårer. Til det smukke og det smadrede.

Her er et par af de sms-er, jeg fik af vores gæster efterfølgende:

”Tak for i aften. Det var en meningsfuld aften i trygt fornøjeligt selskab. KH Tina”

”Kære Rebekka. Hvor VAR det en dejlig aften! Tak (hjerte) lige hvad jeg trængte til. Knus K”

Hvis du selv har lyst til at få GraaBlaa på besøg til en huskoncert, så kan de kontaktes på 61301054. Du kan læse mere om konceptet bag gråblå her: http://graablaa.dk/

KH Rebekka

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes

Navn:
Email: (bliver ikke offentliggjort)
Kommentar
Indtast koden